Kosten en tarieven van trauma schoonmaak

Trauma schoonmaak, is het schoonmaken van een plaats welke is getroffen door een traumatische incident. Als we concreter moeten beschrijven wat een trauma schoonmaak inhoud, is dat eigenlijk alles wat nodig is om een traumatische schoonmaakgeval te herstellen naar schoon maar ook naar veilig. Iets wat er voor het oog schoon uitziet, betekent namelijk nog niet dat het veilig is van bacteriën en ziektekiemen. Een gespecialiseerd bedrijf zorgt hier wel voor. Die hebben de expertise en middelen om een trauma schoonmaakgeval aan te pakken op een zorgvuldige en verantwoorde manier. Met de zogenoemde trauma schoonmaak zal het bedrijf er voor zorgen dat de getroffen plaats weer toegankelijk wordt. Zo kunnen alle daagse dingen weer hervat worden.

Schoonmaak na overlijden of schoonmaak van plaats delict

Trauma schoonmaak is het proces van het herstellen van een plaats na een traumatisch incident. Dit proces is meer dan alleen het schoonmaken van het gebied. Het vraagt ook om een verantwoorde aanpak, waarmee wordt gegarandeerd dat de getroffen plaats weer veilig toegankelijk wordt. Hiervoor is expertise en de juiste middelen nodig. Daarom is het verstandig om een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen voor de trauma schoonmaak. Zij zullen ervoor zorgen dat de plaats weer schoon en veilig wordt, zodat alle dagelijkse activiteiten kunnen worden hervat.

Indicatie kosten van een schoonmaak na overlijden

De gemiddelde prijs voor schoonmaak na overlijden is afhankelijk van verschillende factoren. Toch kunnen we je een indicatie geven. Trauma reinigingsbedrijven zullen uiteindelijk een eigen berekening maken en aangeven wat er wel of niet in de prijs is inbegrepen.

Inschatting van de reinigingskosten van een natuurlijke overlijden in het winterseizoen +/- 1 a 2 weken ontbindingstijd.

€1.500 en €2.000 excl. btw

Na 2 weken zullen de kosten snel toenemen tot soms €4.500 (excl. BTW)

Natuurlijke overlijden in lente en zomer periode +/- 1 a 2 weken ontbindingstijd.

€1.800 en €2.500 excl. btw

 

Bij een suïcide/zelfdoding liggen de tarieven 25 a 30% hoger i.v.m. veel meer bloedverlies. Dit geldt meestal ook bij overlijdens door een maagbloeding.
Suïcide of zelfdoding

25 a 30% hoger bij schoonmaak suicide

Als er sprake is van meerdere verontreinigde kamers, dan kan de prijs ook oplopen. Dit geldt ook als iemand overleden is door een overdosis, of ziektes zoals HIV, Hepatitis A en B en Ebola. Een spoedgeval kan ook altijd meer kosten, dan wanneer het afgestemd kan worden op de planning van het schoonmaakbedrijf.

Belangrijke factoren voor het bepalen van de kosten

Een belangrijke factor om de prijs van een schoonmaak na overlijden te bepalen, is de periode tussen overlijden en het constateren van het incident. Hoe langer het duurt voor een persoon wordt ontdekt, des te heftiger de schoonmaak zal zijn. Bovendien zal de schoonmaak in de zomermaanden complexer en gevaarlijker zijn en daardoor ook duurder. Omdat de warmte in de zomerdagen de ontbinding van het lichaam versnelt. Daarnaast speelt ook het type overlijden een grote rol. Een overlijden waarbij iemand eerst door het huis is gaan lopen (bijvoorbeeld na een maagbloeding) of een zelfdoding, komt meestal met veel bloed vrij en is daardoor veel heftiger dan een natuurlijk overlijden. Al met al, start een trauma schoonmaak of schoonmaak na overlijden meestal rond de €1.500 euro en kan in de duizenden euro‘s oplopen.